U trendu

Cadez: Nagrada u Briselu, s ponosom nastavljamo projekat MPP

BEOGRAD – Nagrada iz Brisela za projekat Moja prva plata (MPP) nije samo priznanje za Vladu Srbije i Privrednu komoru Srbije kao pokretače ove ideje, već pre svega za više od 17.000 mladih ljudi i 10.000 kompanija iz Srbije koji su učestvovali u ovom projektu, izjavio je danas Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

MPP, projekat Vlade Srbije i Privredne komore Srbije, osvojio je prvo mesto na takmičenju u Briselu , kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjujući jaz između urbanog i ruralnog razvoja, razlika u prihodima i razvoja tržišta rada, navodi PKS.

„Spoj mladosti, ideja, perspektive i preduzetništva suština su ovog projekta koji s ponosom nastavljamo“, kaže Čadež.

Nagrada je dodeljena u kategoriji „Prosperitet“, a izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i preko 8.300 glasova publike.

Na konferenciji u organizaciji Emerging Europe proglašeni su najbolji projekti iz regiona koji obuhvata 23 zemlje Centralne, Istočne, Jugo-istočne Evrope i Kavkaza.

Kroz dva ciklusa programa MPP preko 17.000 mladih dobilo je priliku da stekne prvo radno iskustvo, a više od 10.000 poslodavaca da dođe do nedostajućih kadrova.

Pored potvrde poslodavaca i mladih da je ovaj program odgovorio na njihove potrebe, ovime smo dobili i međunarodno priznanje za čiju realizaciju su se na konferenciji zainteresovale druge zemlje sa namerom da sprovedu sličan program.

„Zadovoljstvo je bilo raditi na ovome projektu koji ne bi bio moguć bez podrške koja je postojala na svim nivoima. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspešnom realizacijom i naredne godine“, rekao je Vukašin Grozdić, savetnik u Vladi Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar