U trendu

Čadez: Veliki broj privrednika s Kosova se prijavio za vakcinaciju

BEOGRAD – Beograd je ovog vikenda centar vakcinacije privrednika iz regiona, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i dodaje da se i veliki broj privrednika sa Kosova prijavio za vakcinaciju.

„U Srbiji će biti vakcinisano 7.500 privrednika sa Zapadnog Balkana i svi zajedno ćemo biti 7.500 puta jači“, poručio je Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6).

Privrednici iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore došli su danas organizovano u Beograd i Niš na vakcinaciju koju su organizovali Privredna komora Srbije, KIF ZB6 i Vlada Srbije, saopštila je PKS.

„Sedam i po hiljada ljudi je danas i sutra iz regiona na vakcinaciji. Najviše imamo privrednika iz BiH, Severne Makedonije ali i dosta privrednika iz Albanije. Ceo region je danas u Beogradu“, naglasio je Čadež.

Vakcinacija privrednika iz regiona, ističe, ni na koji način ne ugrožava tok vakcinacije građana Srbije jer je država obezbedila dovoljan broj vakcina za sve, naveo je on i dodao da nikada nije bilo jasnije da iz pandemije region može da izađe – samo zajedno.

Čadež dodaje i da se veliki broj privrednika sa Kosova prijavio za vakcinaciju.

U Srbiji 12.000 kompanija ima poslovnu saradnju sa privrednicima iz ekonomija Zapadnog Balkana.

„To je važno znati jer mi nismo ‘ostrvo’ niti iko može da bude ‘ostrvo’, rekao je predsednik PKS i zamolio građane Srbije da se u što većem broju vakcinišu.

PKS od početka akcije vakcinacije u Srbiji insistira da se privreda što pre vakciniše. Između 4.000 i 5.000 domaćih privrednika je vakcinisano proteklih nedelja u organizaciji Privredne komore Srbije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozdravio je u ime Grada Beograda sve privrednike koji su došli na vakcinaciju i naglasio da je glavni grad Srbije danas centar regiona.

„Kada završimo sa vakcinacijom, možemo da nastavimo sa normalnim životom“, poručio je Vesić.

Ševal Šuljkanović iz kompanije „Bimal“ iz Bosne i Hercegovine i Adrian Šehu, iz kompanije „Balfi Grupa“ iz Albanije, pozdravili su inicijativu vakcinacije privrednika iz regiona koja će, kažu, doprineti jačanju svih ekonomija regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.