U trendu

CarGo i CarGo Butler pomažu izgradnju Kampa prijateljstva

BEOGRAD – Predstavnici Udruženja građana CarGo, zastupnici manastira Hilandar i predsednik opštine Medveđa potpisali su danas ugovor sa izvođačem koji će nastaviti radove na izgradnji Kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji.

Nakon što je kompanija CarGo donirala novac za kupovinu zemljista, projektu izgradnje danas se pridružio i CarGo Batler.

Vrednost radova u prvoj investicionoj fazi je 100.000 evra.

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić je rekao da je ponosan što je nastavljena humanitana misija manastira Hilandar i što je CarGo sastavni deo te akcije.

„Mi želimo da naša deca odrastaju u oazi mira, da odrastaju u bezbrižnom i veselom okruženju i trudićemo se da im to, koliko god je to moguće, i obezbedimo. Želimo da naša deca odrastaju sa osmehom i bezbrižna gde god da žive u našoj zemlji“, rekao je Vučić i dodao da su zato i donirali 1,6 miliona dinara za izgradnju kampa.

Generalni direktor CarGo Batlera Nikola Aćimović je rekao da ta kompanija podržava akciju Kampa prijateljstva i da će donirati sredstava kako bi se poboljšali smeštajni kapaciteti za svu decu iz ugroženih područja.

Poverenik manastira Hilandar i predsednik Svepravoslavnog kampa prijateljstva Miloš Stojković je rekao da će Kamp prijateljstva imati šest objekata i da se očekuje da radovi budu završeni na jesen, tako da će prva deca boraviti u Kampu već na zimu.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je rekao da Kamp u Sijarinskoj banji, koji se nalazi na prodručju opštine Medveđa, ima veliki značaj za tu opštinu i njeno stanovništvo zbog dolaska velikog broja mladih ljudi u to mesto, ali i zbog unapređenja turizma kroz povećanje smeštajnih kapaciteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.