U trendu

CarGo: Kupili taksi drustvo, trazimo 1200 taksi dozvola

BEOGRAD – CarGo je danas saopštio da je kupio taksi privredno društvo i da je predao zahtev za izdavanje 1200 taksi dozvola gradskom Sekretarijatu za saobraćaj – Sektoru za auto taksi prevoz.

U saopštenju se navodi da je CarGo kupio taksi privredno društvo koje posluje na tržištu još od 1994. godine.

Kako ocenjuju, kupovina taksi privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan je od najboljih načina da se situacija sa taksistima reši na miran način.

Po najnovijoj, zvaničnoj, studiji u Beogradu nedostaje 1700 taksi vozila, ukazao je CarGo u saopštenju i naveo da taksisti, „njihove javne i tajne vođe“, zahtevaju da se registruju, a da dozvole ne daju. „Kažu registrujte se, a nijednoj kompaniji ne daju taksi dozvole“, napominju u saopštenju.

Iz CarGo navode da su danas iskazali spremnost da se registruju i reše ovaj problem.

„Ovo je potpuno ispravan i legitiman zahtev i nadamo se da će odgovor nadležnih biti legalan i u skladu sa onim što poručuju“, navodi se u saopštenju.

CarGo izražava nadu da će razum preovladati i da će dobiti rešenje, kako kažu, u interesu svih građana Beograda.

„Upravo iz tog razloga nismo izašli na ulice. Kupovinom taksi privrednog društva i predajom taksi dozvola, jednom za svagda želimo da stanemo na put kartelima i otvorimo put za normalan život u Beogradu“, zaključili su u saopštenju.

Taksi udruženja su proteklih dana izneli zahteve za poskupljenjem usluge i gašenje CarGo platforme, te zapretili zatvaranjem ulica, ukoliko im se ne ostvare zahtevi. CarGo je inicirao organizovanje kontra protesta i u međuvremenu preinačio zahteve, navodi se u saopštenju.

CarGo se takođe zahvalio manastiru Hilandar na podršci i dodaje da je to jedan od razloga za odabir drugačijeg pristupa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar