U trendu

CarGo: Ministarka zloupotrebljava vlast, a poziva se na EU

BEOGRAD – Udruženje građana CarGo u odgovoru na optužbe ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović tvrdi da ona zloupotrebljava vlast u obračunu s tim udruženjem, a pri tome se poziva na EU regulativu.

Naime, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i inferastrukture je ranije danas, a povodom informacije da je kompanija CarGo dostavila dopis Republičkom javnom tužilaštvu kojim upozorava na poteze tog ministarstva, navelo da su u dopisu iznete neistinite i zlonamerne tvrdnje o navodnim pritiscima koje potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović vrši na državne organe radi nelegalnog gašenja privrednog društva i udruženja građana CarGo.

U odgovoru na saopšetnje Ministarstva udruženje CarGo pita ministarku koji je njen sledeći korak „nakon što oduzmu sva vozila“, tvrde da je ona „za taksi kartel podigla državnu silu i potegla oružje“, te podsećaju da se za zloupotrebu vlasti u zemljama Evropske unije, na koje se ministarka poziva, odgovara pred zakonom, ali i pred građanima.

„CarGo odlično zna kako funkcioniše poslovanje u zemljama Evropske unije. Jer CarGo radi u zemljama Evropske unije. Za razliku od Zorane Mihajlović, koja u tim zemljama nije moguća. Nije ni moguće da neko odgovara puškom, ali očigledno Zorana Mihajlović tako najbolje zna“, zaključuju u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.