U trendu

CarGo obezbedio besplatan internet za svoje članove

Kompanije CarGo Technologies i Telenor potpisale su ugovor o nabavci uredjaja „Drivey“, koji će omogućiti besplatan internet u automobilima, ali i svuda gde se pružaoci CarGo usluge kreću, saopštio je danas CarGo.

U prvoj fazi 300 automobila iz CarGo flote imaće instaliran uredjaj, koji će, istaknuto je u saopštenju, omogućiti i veću bezbednost u saobraćaju.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je da je ovo revolucionaran projekat jer predstavlja prvi korak u razvoju Beograda kao „pametnog grada“.

„Od Telenora smo kupili uređaj ‘Drivey’ koji će biti dostupan u CarGo automobilima i koji će obezbediti mobilni internet za sve naše članove tokom trajanja usluge, pa čak i za one u romingu. Sve što je potrebno je da se povežu na Telenor mobilnu mrežu koja omogućava stabilnu, pouzdanu i brzu konekciju. Na taj način će naši korisnici moći da surfuju besplatno dok traje usluga“, objasnio je direktor CarGo.

Guberinić je dodao da je velika prednost to što na „Drivey 4G“ može istovremeno da se poveže do deset uredjaja, čime će se internet mreža širiti ulicama Beograda, „gde god se kreću CarGo pružaoci usluge“.

„Sa razvojem IoT tehnologija, potrudili smo se da na lokalnom tržištu predstavimo jedan izuzetno praktičan i koristan proizvod koji je prilagodjen navikama korisnika. Hvala CarGo što je prepoznao potrebu za uredjajem koji će njihove automobile učiniti pametnima, uslugu sigurnijom, a atmosferu za sve osobe u automobilu zabavnijom“, kazao je direktor marketinga Telenora Saša Filipović.

Kako je objašnjeno, „Drivey“ uredjaj analizira i kretanje vozila, prati nagla ubrzavanja ili usporavanja, kočenje ili oštro skretanje, prekoračenje brzine, temperaturu motora, potrošnju goriva ili ulja, a ima i podsetnik za servisiranje.

Usluga se sastoji od 4G uredjaja malih dimenzija u kome se već nalazi Telenor 4G SIM kartica i koji se na jednostavan način stavlja u OBD2 priključak automobila, a zatim i uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu preko koje korisnik, pored besplatnog interneta, dobija sve potrebne informacije za potpunu bezbednost u saobraćaju i to u realnom vremenu, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar