CarGo: Odgovorimo humanošću na najavljeni protest taksista

BEOGRAD – Članovi Udruženja građana „CarGo“ održali su danas sastanak na kojem ih je predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić pozvao da na najavljeni protest taksista odgovore humanošću prema onima kojima je pomoć neophodna.

Vučić je još jednom pozvao sve članove Udruženja da ne započinju štrajk glađu i poručio da niko iz ovog udruženja ne treba da naudi sebi, već da će, ukoliko ne bude drugog rešenja, oni koji vode Udruženje štrajkovati glađu umesto članova.

„Znam kako se osećate kada čujete da Yandex iznosi novac iz zemlje… Znam koliko ste hrabri i koliko snage imate, jer ste sve pritiske i napade izdržali. Mi imamo važniju misiju ispred sebe“, rekao je Vučić.

U tom je kontekstu pomenuo da je Udruženje „CarGo“ naumilo da pomogne Radovanu Samadržiću iz Smedereva, koji boluje od cerebralne paralize i od rođenja je u kolicima i koji je zamolio da mu se pomogne sa milion dinara za nova kolica sa mikrokomandama.

To bi mu, kako je naveo, prvi put omogućilo da se kreće, da živi, poput svih drugih, našta je Vučić poručio da će članovi Udruženja CarGo sakupiti taj milion i pomoći Samardžiću da nabavi kolica.

Vučić je ocenio da se taksisti „ponašaju kao kartel“, ali je poručio da je važno da postoji sloboda izbora, kao i bolje usluge, niže cene…

Kako je rekao, taksisti su za 27. maj zapravo najavili štrajk protiv Beograda i protiv svakoga ko želi da u njemu bilo šta promeni i poboljša, a, dodao je, „mi im smetamo jer pokazujemo da je moguće raditi i bez subvencija za automobile, i po nižim cenama, bolje, i bez reprograma za nagomilani, neplaćeni porez“.

Vučić naglašava da Udruženje CarGo ne želi rat sa taksistima, već da žele moderniju i humaniju Srbiju, zbog čega je pozvao taksiste da se „otrgnu iz kandži taksi kartela“ i uključe u akciju prikupljanja sredstava za donacije i u humanitarne svrhe.

„Ovo nije rat CarGo protiv taksista, već protiv manjine koja je stvorila kartel i zloupotrebljava tihu većinu onih koji pošteno rade svoj posao. Većinu danas pozivamo da nam se priključi. Da učestvuje, za početak u našim humanitarnim akcijama. Da zajedno skupimo novac i za Radovana, i za sve ostale“, poručili su iz Udruženja.

Na kraju skupa pevač narodne muzike Dejan Matić je uputio podršku Udruženju CarGo, jer, kako je rekao, koristi njihove usluge od početka rada, kada je bilo dvadeset automobila.

„Kvalitet i profesionalizam uvek isplivaju. Ovo je jedna profesionalna opcija i Srbija treba da ima ovakvu priču“, poručio je Matić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.