U trendu

CarGo predstavio svoj prvi super brzi punjač za električne automobile

Kompanija CarGo predstavila je danas svoj prvi super brzi punjač za električne automobile u Beogradu, što je, kako je navedeno, prvi u nizu dodatnih punjača čija je kupovina i postavljanje u toku.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić istakao je da je punjač, jačine 50 kW, još jedan doprinos kompanije CarGo zelenoj agendi Srbije, navedeno je u saopštenju.

„Ovaj punjač namenjen je članovima udruženja CarGo koji pružaju uslugu električnim automobilima“, kazao je on.

Precizirano je da je potrebno od 45 minuta do sat vremena da se automobil napuni od nula odsto do potrebnog kapaciteta baterije.

Kupovinu i ugradnju punjača finansirala je kompanija CarGo Technologies.

Guberinić je naveo da pored postojećih, ni ovaj punjač nije dovoljan za potrebe partnera, ali je istakao da će kompanija nastaviti da radi u ovom domenu.

„Ujedno se nadamo da je ovo dodatan podstrek za instaliranje novih punjača. Sa većim brojem punjača biće i veća zainteresovanost gradjana za električne automobile“, rekao je on.

Ukazano je da je CarGo Technologies, već dve godine radi sa električnim automobilima, uz podsećanje da je CarGo nedavno predstavio i brend električnih automobila MG, jedan u nizu električnih automobila.

„Novi automobil je britanskog brenda, koji je kupila najveća kineska fabrika automobila Saic Motors. Elektrifikacija je nezaustavljiv trend u svetu, a taj trend došao je i u Srbiju“, rekao je Guberinić i dodao je da se, pored ciljeva iz domena održivog razvoja, isplativost električnih automobila više puta pokazala u praksi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar