CarGo uručio elektromotorna kolica Radovanu Samardžiću

BEOGRAD – Predsednik Udruženja građana “CarGo”, Aleksandar Vučić, uručio je Radovanu Samardžiću obolelom od cerebralne paralize elektromotorna kolica, koja su po narudžbini kompanije stigla iz Nemačke nakon dva meseca specijalnog prilagođavanja Radovanovim potrebama.

Ceo iznos za njihovu nabavku od milion i trista hiljada dinara pokrila je kompanija CarGo Tehnolodžiz, saopšteno je iz ovog Udruženja.

„Ovo je srećan dan za porodicu Samardžić i sve nas. Radovan je danas umesto ortopedskih kolica dobio eletromotorna kolica. Drago mi je da je Radovan srećan i da uspešno savladava prve korake učenja“, rekao je Vučić.

Ova kolica će, kaže, doprineti Radovanu da se lakše kreće, ali će i njegovim roditeljima biti mnogo lakše jer će uz pomoć džojstika moći da kontrolišu njegovo kretanje.

Predsednik Udruženja „CarGo“ je ovom prilikom najavio nabavku kombija koji će olakšati kretanje članovima Udruženja sa invaliditetom.

„Naša briga za osobe sa invaliditetom ovde ne staje. Već smo najavili uvođenje kombija za osobe za invaliditetom koje će im omogućiti lakše kretanje po gradu, a sada sa ponosom možemo da kažemo da su kombiji stigli i da će se ubrzo naći na ulicama Beograda. Uvođenje ovih kombija je samo početak, a Radovan je naša inspiracija“, zaključuje Vučić.

Radovanovi roditelji, Vasilije i Radunka Samardžić neizmerno su srećni zato što će elektromotorna kolica omogućiti njihovom sinu da se lakše kreće, da savladava prepreke i da uživa na svežem vazduhu.

„Zahvaljujemo se svim članovima Udruženja ‘CarGo’ koji su nesebično pomogli da se Radovanu olakša kretanje. Ovo će njemu olakšati svakodnevni život, a nama dati putokaz za sve naše naredne akcije“, poručili su oni.

Kolica idu na bateriju, mogu da savladavaju prepreke i za jedno punjenje prelaze 20 kilometara. Imaju amortizere, svetla, migavce i ispunjavaju sve standarde u saobraćaju. Ručica za upravljanje posebno je prilagođena za Radovana koji elektromotornim kolicima upravlja bradom. Ugrađena je i posebna komanda za pratioca, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar