U trendu

CETIN novi korisnik Državnog data centra u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – U Kragujevcu su Danilo Savić, direktor Data cloud tećnology doo, i Vladimir Skulić, direktor CETIN doo Beograd, potpisali ugovor o otvaranju čvorišta i smeštanju CETIN opreme u Državnom data centru u Kragujevcu, saopštila je danas Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Ovom prilikom su tokom obilaska Državnog data centra razgovarali o kapacitetima data centra, potrebama korisnika i daljim planovima za razvoj digitalne infrastrukture.

”Dolaskom CETIN -a u Data centar u Kragujevcu nastavljamo naš put i misiju ka pružanju usluga svim našim korisnicima, sadašnjim i budućim, da mogu da koriste usluge više provajdera telekomunikacionih mreža. Korisnici od danas mogu da izaberu vrhunsku uslugu telekomunikacionih servisa renomiranog regionalnog lidera u ovoj oblasti, čime postižemo dodatnu sigurnost i poverenje naših korisnika”, izjavio je Savić.

“Smeštanjem opreme u Državni data centar i investiranjem u proširenje optičke mreže do novog čvorišta CETIN je u prilici da pruži svoje usluge svim korisnicima Državnog data centra iz privatnog i javnog sektora. Od jula ove godine CETIN Kancelariji za IT i eUpravu pruža uslugu pristupa internetu i zaštitu od ĐoS napada, a očekujemo i druge mogućnosti za saradnju, imajući u vidu ambiciozne planove države za razvoj digitalne infrastrukture”, izjavio je Skulić.

CETIN grupa, kao deo PPF grupe, je veleprodajna telekomunikaciona kompanija koja posluje u Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Bugarskoj. CETIN pruža infrastrukturne usluge za rad telekomunikacionih mreža, telehousing usluge, usluge u oblasti informacione bezbednosti, usluge povezivanja i iznajmljivanja nacionalnih i internacionalnih kapaciteta i moderne optičke infrastrukture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.