CG: Uvedena privremena uprava u Atlas i IBM banci

PODGORICA – Centralna banka Crne Gore donela je danas rešenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

“Rešenja o uvodenju privremene uprave doneta su na osnovu rezultata kontrola koje su prethodno sprovedene u Atlas i IBM banci, a koji su pokazali da kapital kojim ove banke raspolažu ne odgovara nivou rizika njihovog poslovanja“, navodi se u saopštenju CBCG, prenosi portal Cdm.me.

Iz centralne banke su dodali da su, uzimajući u obzir utvrđene činjenice, a u cilju zaštite interesa deponenata i sprečavanja daljeg pogoršavanja finansijske situacije u Atlas i IBM banci, doneli rešenja o uvođenju privremene uprave u pomenutim bankama.

Za privremene upravnike u pomenutim bankama su, kako se navodi, imenovani zaposleni u Centralnoj banci Crne Gore sa višegodišnjim iskustvom u kontroli banaka.

“Napominjemo da je privremena uprava jedna od korektivnih mera koju Centralna banka preduzima na osnovu Zakona o bankama, u cilju stvaranja uslova za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i poboljšanje finansijske situacije u ovim bankama. Očekujemo da će predstojeće mere privremene uprave doprineti saniranju stanja u Atlas i IBM banci”, poručili su iz CBCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.