U trendu

CMG: Kina neprestano poboljšava transportnu logistiku

Kineska industrija logistike i cirkulacije teretnog transporta zabeleži stabilan napredak sa ključnim pokazateljima i pokazuje znake oporavka usred kontinuiranih napora stabilizacije industrijskih lanaca snabdevanja, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

„Kina je napravila poboljšanje u otklanjanju začepljenja i ujednačavanju logistike zahvaljujući kombinovanim naporima različitih lokaliteta i vladinih organa“, izjavio je zamenik ministra saobraćaja Džao Čungdžiu na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ključni logistički indikatori kao putevi, železnice i luke su zabeležili stabilan rast, a je broj kamiona na brzim putevima je 24. juna dostigao 7,48 miliona, što je 18,3 odsto više u odnosu na isti dan 2019.

„U prvoj polovini ove godine se očekuje povećanje kineskog obima tereta železnicom i vodom za 20 odsto i 15 odsto od 2019. godine“, rekao je Džao.

Glavna transportna čvorišta takodje ubrzavaju tempo obnavljanja proizvodnje, sa dnevnim prosečnim protokom kontejnera u šangajskoj luci od 125.800 produžnih jedinica za prenos ovog meseca, oporavljajući se više od 95 odsto nivoa iz 2021, prenela je CMG.

Dok je ponovna pojava epidemije korona virusa povećala pritisak na transportnu industriju i lanac snabdevanja, Kina je pojačala mere da dodatno obezbedi nesmetan tok logistike i cirkulacije teretnog transporta.

„Kina je pojačala nadzor nad prekomernim političkim merama koje su preduzele lokalne vlasti u odnosu na logistiku“, ukazao je Džao.

Napomenuvši da su mnogi regioni u Kini doživeli obilne kiše i poplave koje su uništile saobraćajnu infrastrukturu, Džao je rekao da će mere u vezi sa saobraćajem biti uvedene kako bi se održala prevencija katastrofa.

Nakon ulaska u sezonu poplava, Kina je odobrila oko 15 miliona dolara za podrške hitnim popravkama autoputeva u regionima pogođenim poplavama, uključujući provincije Guangdung, Guangsi, Djijangsi i Hunan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar