U trendu

CRBC: Na mostu na Dunavu radimo u skladu sa ugovorom

BEOGRAD – Aktivnosti na projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava kompanija CRBC (Ćina road and bridge corporation) radi u skladu sa ugovorom, saopštila je ta kineska kompanija i navela da joj je zbog protesta i incidenata na Šodrošu prethodnih dana ugrožen poslovni imidž.

Iz kineske kompanije navode i da im je tokom demonstracija na parcelama i neposredno uz njih, načinjena velika materijalna šteta, što se, ističu, prvenstveno odnosi na oštećenja gradilišne ograde i gradilišne table.
Tim povodom, kažu, pripremaju odštetni zahtev kojim će tražiti da se ljudi koji su učestvovali u uništavanju imovine, kao i napadima na njihove zaposlene, procesuiraju.

Takođe i da će za svako buduće remećenje radova i štetu biti primorani da odmah pokrenu postupke pred sudovim radi naplate potraživanja, ali i štete za pretrpljeni strah.

Iz CRBC navode i da su radnici ove komanije prethodnih dana bili izloženi nizu neprijatnih situacija te da imaju ozbiljnih problema sa početkom radova na izgradnji privremenih saobraćajnica u čemu ih, kako tvrde, protestanti ometaju.

Dodaju da će učiniti sve što je u njihovoj moći da ispoštuju ugovorene rokove, ali da od nadležnih organa očekuju da garantuju bezbednost za njihove radnike.

Iz CRBC navode da se izrada projektno-tehničke dokumentacije kao i izgradnja mosta u Novom Sadu rade u skladu sa najsavremenijim tehničkim rešenjima, kao i važećim zakonima i propisima u Srbiji.

Radovi na mostu započeti su u skladu sa važećim građevinskim dozvolama i prijavama radova, navode iz kompanije.

Dodaju da je reč o građevinskoj dozvoli za prvu fazu, privremeni mostovi od 31. maja ove godine, potvrdi o prijavi radova za tu fazu za parcele sa rešenim imovinskim problemima od 14.jula.

Takođe i privremenoj građevinskoj dozvoli za drugu fazu, za privremenu saobraćajnicu od 19. septembra i potvrdi o prijavi radova za drugu fazu, privremene saobraćajnica, za parcele za koje su rešeni imovinski problemi od 29. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.