U trendu

Ćuprija posle 88 godina dobija novi most na Velikoj Moravi

ĆUPRIJA – Posle 88 godina, Ćuprija gradi novi most na Velikoj Moravi umesto sadašnjeg gvozdenog, koji je godinama „usko grlo“ na državnom putu Jagodina – Ćuprija – Paraćin, saobraćajnici na Koridoru 10.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisalo je poziv za punude za idejni projekat sa studijom opravdanosti izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica. Rok za podnošenje ponuda je  22. februara, a predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić večeras je izjavio da je lokalna samouporava prethodnih godina intenzivno radila da na tome da se krene u izradu ovog projekta, a da je on sada i zvanično u budžetu „Puteva Srbije“.

„Opština je završila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, što je bio jedan od uslova da se počne sa izradom projektno- tehničke dokumentacije za novi most“, rekao je Erić, novinarima.

Uveren je, dodao je, da će izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi u Ćupriji početi 2020. godine i da će imati nemerljiv uticaj na razvoj grada i opštine.

Erić je ranije izjavio da sadašnji, gvozdeni most, neće biti srušen, već će ostati kao turistička atrakcija i šetalište.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.