U trendu

Da se produzi rok za koriscenje vaucera do 20. novembra

BEOGRAD – Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, do 20. novembra.

Nove subvencije za odmor u Srbiji, koje su odobrene od strane Vlade Srbije, izazvale su veliko interesovanje građana.

Za samo sedam dana podeljeno je skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti će tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta, navedeno je u saopštenju Udruženja „Moja Srbija“.

Međutim, zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imaju probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja.

Iz udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić rekao je da su tokom prethodnih nekoliko dana mnogi građani negodovali što ne mogu da nađu slobodan smeštaj, kako bi izvršili rezervaciju koja je neophodna za dobijanje vaučera za odmor.

Dodao je da je veliki broj žalbi stigao i od ugostitelja zbog kratkog roka u kome vaučeri mogu da se iskoriste, pa je tako većina malih ugostitelja popunila svoje tromesečne kapacitete za samo dva dana.

„Produžetkom akcije do 20. novembra, do kada važe prethodni vaučeri za odmor, pomogli bismo građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji. Sa druge strane, pomogli bismo ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni“, zaključuje Ristić.

Vlada Republike Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar