U trendu

Danas ističe rok za dostavljanje ponuda za PKB

BEOGRAD – Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) ističe danas, 10. septembra.

Početna cena je 104,5 miliona evra, a pravo učešća na javnom pozivu za dostavljanje ponuda imala su pravna lica koja se pretežno bave poljoprivredom i trgovinom poljoprivrednih proizvoda.
U javnom pozivom bio je naveden još jedan uslov – da su zainteresovani kupci samostalno ili na konsolidovanom nivou ostvarili prihod od najmanje 400 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Prodaje se ne samo imovina PKB-a, već i zavisnih društava Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice PKB.

Predviđena je prodaja 16.785 hektara zemljišta u opštinama Palilula, Surčin i Zrenjanin, građevinski objekti koji se koriste u poslovne svrhe, oprema, zalihe rezervnih delova i stado.

Procenjena vrednost zemljišta, građevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, vrednost udela od 29 odsto kapitala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda je 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik – 431.300 evra.

Procenjena vrednost stada je 17,3 miliona evra, ali taj iznos nije ušao u početnu cenu. Cena stada biće utvrđena prema popisu neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.