U trendu

Danas kreću smene direktora u CG državnim preduzećima

PODGORICA – Najavljene smene čelnih ljudi u crnogorskim državnim preduzećima počeće danas.

Vlada Crne Gore, kako saznaju Dnevne novine, doneće na današnjoj sednici odluke o razrešenjima pojedinih članova Odbora direktora državnih preduzeća, a prioritet nove vlade biće smena vrha menadžmenta u velikim kompanijama poput Aerodroma, Montenego Erlajnsa, Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja, Plantaža, itd.

U prilog pomenutim informacijama ide i izjava potpredsednika vlade Dritana Abazovića, koji je tokom jučerašnje posete opštini Pljevlja najavio da će vlada danas razmatrati odluke o smenama u određenim javnim preduzećima, prenosi portal Cdm.

“Ne bih govorio personalno o imenima i mislim da je jasno da ova vlada ide u koncept diskontinuiteta. Takođe, mislim da prethodni menadžment teško da može da očekuje da ostane na tim pozicijama. Stvoreni su veliki dugovi i nije se radilo domaćinski. Ne kažem da je to odluka svih preduzeća. Neki će možda, nažalost, biti i kolateral svega ovoga, ali u svakom slučaju mi krećemo u reforme”, rekao je on.

Abazoić je dodao da Crna Gora, ukoliko želi da postane deo evropske porodice, mora da promeni svoj način ponašanja.

“Bahat odnos prema državnom budžetu i lokalnom budžetu državnih preduzeća – kao da je nešto tuđe – mora da se zaustavi. Personalno, ne bih o rešenjima, ali mislim da je logično da će biti promena”, zaključio je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.