U trendu

Danski Kentaur otvara proizvodni pogon u Vranju

BEOGRAD – Vodeći danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti otvara danas u Vranju svoj prvi proizvodni pogon u Srbiji.

Ovaj pogon, u koji je uloženo više od milion evra, na svom otvaranju zapošljava 150 ljudi, a u planu je zapošljavanje bar još 200 radnika do kraja iduće godine.

Kako se dodaje u saopštenju Ambasade Danske u Beogradu, ove investicione i proizvodne aktivnosti se sprovode u sklopu plana kompanije da locira proizvodnju što bliže ključnim tržištima poput Nemačke, Švajcarske i skandinavskih zemalja.

Svi repromaterijali su poreklom iz Nemačke, Italije i Velike Britanije, dok su za dizajn zaduženi vodeći danski i japanski kreatori.

Ovakav pristup je kompaniju učinio, kaže se u saopštenju, prepoznatljivom među profesionalcima, a danas su i glavni sponzori kuvarske reprezentacije Danske.

Celokupna proizvodnja kompanije je izvozno orijentisana, a Vranje, kao grad sa jakom tekstilnom tradicijom i radnim navikama se, kako se navodi, uspešno uklopio u model kompanije Kentaur.
„Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške i podsticaja Vlade Srbije, ali i lokalnih samouprava koje su prepoznale i podržale aktivnosti kompanija iz Danske“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.