U trendu

Davos očekuje rekordnu posetu na Svetskom ekonomskom forumu

DAVOS – Rekordan broj biznismena i lidera vlade okupiće se sledeće nedelje (16-20. januar) u švajcarskom zimovalištu Davosu kako bi pokušali da reše izazove koji se kreću od globalnih ekonomskih padova, do ekološkog kolapsa, a u okviru Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

„Svi smo zapali u neku vrstu krize“, rekao je direktor WEF Klaus Švab na konferenciji o ukrajinskom ratu, klimatskim promenama i naizmeničnim problemima u nabavkama energenata i hrane, preneo je Rojters.

Zbog pandemije kovida prethodni put lideri su se okupili 2020. godine u januaru.

Pre dve godine događaj je održan virtuelno, a prošle godine je pomeren za maj zbog povećanja broja obolelih.

„Davos bi trebalo da pomogne da dođe do pomeranja u načinu razmišljanja nakon pandemije“, rekao je Švab.

Iako neće biti Rusa, organizatori su saopštili da će biti rekordnog broja učesnika, da će doći gosti iz celog sveta i da postoje očekivanja od kineske delegacije na „visokom nivou“.

U Davosu će biti 52 šefa države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara spoljnih poslova.

Takođe, u švajcarskom zimovalištu će se naći šefovi Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske trgovinske organizacije…

Organizator je saopštio da će Ukrajina, koja je bila najvažniji član Foruma prošle godine, ponovo poslati visoku delegaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar