U trendu

Delegacija Ministarstva trgovine Kine u poseti Pošti Srbije

Delegacija Ministarstva trgovine Kine, na čelu sa generalnom direktorkom Odeljenja za elektronsku trgovinu i informatizacije Džu Jong, posetila je danas Poštu Srbije u cilju jačanja saradnje između Srbije i Kine u oblasti poštanskog saobraćaja i elektronske trgovine.

Na sastanku sa vršiocem dužosti direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem razgovarano je o uspostavljanju direktne saradnje javnih poštanskih operatora Srbije i Kine, kao i o zajedničkom ulaganju sa partnerom iz Kine, radi unapređenja logistike za zemlje Balkana i Evrope.

Poseban fokus bio je na e-trgovini i informatizaciji i potencijalnoj saradnji između Pošte Srbije i kineskih e-trgovinskih kompanija, kao što je Alibaba, čija bi saradnja doprinela efikasnijoj dostavi paketa i olakšavanju trgovine između dve zemlje, navela je u saopštenju Pošta Srbije.

Ocenjeno je da će uspostavljanjem saradnje biti omogućena kvalitetnija usluga prenosa poštanskih pošiljaka koje stižu iz Kine, kao i da će, imajući u vidu najavljeno otvaranje novih linija Er Srbije prema destinacijama u Kini, biti skraćeno tranzitno vreme između Kine i Evrope.

Kako je istakla Pošta, očekuje se da će današnji sastanak biti temelj za dalje unapređenje saradnje u

poštanskom sektoru i e-trgovini između Srbije i Kine, otvarajući nove mogućnosti za ekonomski razvoj i povećanje efikasnosti trgovinskih veza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar