U trendu

Delegacija Pošte Srbije na Go Green konferenciji u Talinu

Delegacija Pošte Srbije saopšttila je danas da je učestvovala na konferenciji Go Green, koja je u organizaciji PostEvrope održana u prestonici Estonije, Talinu.

Način primene zelenih tehnologija u Pošti Srbije prezentovale su direktorka Funkcije nabavki i održavanja Pošte Ana Dašić i vođa projekta u Funkciji poštanske mreže Dragana Ljumović.

Na konferenciji u Talinu 12. juna predstavljeni su pravci sprovođenja redukcije emisije uglen dioksida u Pošti, i najavljena je ugradnja solarnih panela u najvećim logističkim centrima Pošte u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Кragujevcu.

Takođe, govoreno je o elektrifikaciji voznog parka i zelenoj dostavi (Green last mile delivery) koja podrazumeva konsolidaciju pošiljaka različitih provajdera kurirskih servisa, dostavu pošiljakaelektro vozilima do javnih paketomata i pametnih poštanskih sandučića.

Кonferencija u Talinu završena je obilaskom poštanskog centra nacionalnog estonskog operatera poštansko-logističkih usluga – OMNIVA i testiranjem elektro vozila, nakon čega je posađeno drvo prijateljstva, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар