U trendu

Delegacija za Ekspo izloĹžbu sa Malim obisla Kulu Beograd

BEOGRAD – Delegacija Međunarodnog biroa za izloĹžbe (BIE), kome je u junu predata naĹĄa kandidatura za organizaciju Međunarodne specijalizovane izloĹžbe Ekspo Beograd 2027, posetila je danas Kulu Beograd, gde ih je dočekao ministar finansija SiniĹĄa Mali.

Ministar Mali predstavio je gostima potencijale razvoja grada, dosadaĹĄnje rezultate, kao i planove za odrzavanje izloĹžbe Ekspo.

Mali je predsednik Radne grupe za izradu i podnoĹĄenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izloĹžbu „EXPO BELGRADE 2027“.

Istražna misija delegacije Međunarodnog biroa za izložbe boravi u Beogradu do petka u okviru obilaska kandidovanih gradova, kako bi mogli da donesu odluku koji će grad biti domaćin Ekspo izložbe 2027.

Srbija je 7. juna podnela kandidaturu za organizovanje specijalizovane izloĹžbe pod nazivom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, sa planiranim datumom odrĹžavanja od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine i tako uĹĄla u takmičenje sa drugim zemljama i gradovima iz celog sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.