U trendu

Delez Srbija: Smanjena kupovina plastičnih kesa za 70 odsto

BEOGRAD – U radnjama trgovinskog lanca Delez Srbija od aprila prošle godine smanjena je upotreba, odnosno kupovina jednokratnih plastičnih kesa za 70 odsto, izjavila je danas menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija Milica Popović.

Ona kaže da je primetno da se sve više kupuju i koriste cegeri.

Taj trgovinski lanac je u aprilu prošle godine počeo da naplaćuje kese u svojim prodavnicama po ceni od dva dinara, a u cilju smanjenja njihove upotrebe i zagadenja životne sredine.

„Porasla je prodaja cegera i vraća stara navika da se oni koriste. Cilj nam je smanjenje kesa, koje su naš redovan artikal, odnosno plastike u poslovanju i imamo na nivou grupe vrlo jasnu strategiju o oblasti održivog poslovanja, odnosno smanjenja upotrebe plastike u ukupnom poslovanju i ona mora biri reciklabilna, kompostibilna i ponovno upotrebljiva“, rekla je Popović na konferenciji za novinare u Beogradu na kojoj je najavljena saradnja sa kompanijom Henkel u humanitarnoj akciji pomoći socijalno ugroženoj deci da ove godine odu na zimovanje.

Akcija počinje danas i podrazumeva da kupovinom Merix prozivoda u Maksi, Tempo, Shop&go radnjama građani doniraju 10 dinara Crvenom krstu Srbije za tu namenu.

Kako je rekla, u kompaniji Delez Srbija novac od naplate plastičnih kesa ulažu u različite projekte.

„Prošle godine otvorili smo tri ekološka maksi supermarketa, a 11.000 tona ambalažnog otpada je reciklirano. Ulažemo u različite projekte i ponosni smo na sve što je urađeno“, rekla je Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.