U trendu

Delta Holding odustaje od Sava centra?

Delta Holding još nije doneo odluku da li želi da nastavi da učestvuje na tenderu za Sava centra, izjavio je danas potpredsednik te kompanije Živorad Vasić.

Delta je angažovala stručnjake koji su utvrdili da je potrebno između 20 i 30 miliona evra za rekonstrukciju Sava centra da bi se napravio ozbiljan kongresni centar, a to je mnogo više novca od procenjenih 12 miliona evra, rekao je on na konferenciji za novinare.

Vasić je podsetio da je Delta Holding bio prvi ponuđač kada je krajem 2016. raspisan tender za prijavljivanje potencijalnih investitora za Sava centar, navodeći da sa stanovišta te kompanije nije bilo potrebe produžavati rok za prijavljivanje.

„Naša želja je da razvijamo kongresni turizam u Srbiji, ali još nismo odlučili i donelu stratešku odluku oko Sava centra“, kazao je Vasić.

Interesovanje za Sava centar, čija je vrednost procenjena na oko 108 miliona evra, pored Delta Holdinga pokazao je, prema pisanju medija, i Aerodrom „Nikola Tesla“, a rok za prijavljivanje potencijalnih investitora produžen je na zahtev jednog od ponuđača kako bi stigao da se potpuno pripremi.

Grad Beograd je u oktobru 2016. objavio da će za Sava centar tražiti partnera da se izbori sa gubicima tog javnog preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar