U trendu

DFC na KiM ulaže u Brezovicu, „Rugovu, industriju hrane, IT

BEOGRAD – Američka Međunarodna razvojna finansijska koroporacija DFC na Kosovu i Metohiji finansiraće nekoliko sektora od kojih će građani imati koristi, a među njima su i dva ski centra Brezovica i Rugova, kao i Fabrika baterija u Gnjilanu, industrija za preradu hrane, kažu u kosovskoj privrednoj komori.

Predsednik te komore Berat Rukići naveo je na FB da će od sporazuma postignutog u Vašingtonu i ovonedeljne posete delegacije SAD Prištini imati koristi i IT sektor, teromelektrane na prirodni gas, kao i onaj za istraživanje i preradu olova …

Americki zvanicnici, među kojima je bio i savetnik predsednika SAD Ričard Grenel u ponedeljak uveče su u Prištini pored dolazak u Beograd naveli da njihove investicije na Kosovu mogu da premaše
milijardu dolara.
Izvršni direktor DFC -a Adam Boler rekao je u ponedeljak u Prištini da će oni finansirati mnoge projekte poput autoputeva i železnica.

„Veoma smo posveceni razvoju malih preduzeća na Kosovu. Donećemo finansijski razvoj sa resursima koje ovde imate“ rekao je Boler.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.