U trendu

Digitilizacija Svilajnca-10 procedura za manje saltera

SVILAJNAC – Opština Svilajnac sa korporacijom Oracle predstavila je projekat digitalizacije Opštinske uprave sproveden sa ciljem olakšavanja pojedinih usluga za građane, ali i radi efikasnijeg i ekonomičnijeg rada opštinske administracije.

Opština je saopštila da partnerstvo sa tom korporacijom, koja je jedna od svetskih IT lidera, predstavlja još jednu potvrdu kvaliteta rada u sektoru digitalizacije.

Predsednik opštine Predrag Milanović rekao je da je digitalizovanjem 10 usluga počelo novo doba u radu uprave.

„To je proces koji stvara i jedan novi sistem vrednosti, gde će digitalizacija biti zamena za šaltere“, rekao je on.

Svečanosti povodom pokretanja nove usluge su prisustvovali predstavnici korporacije Oracle kao i 30 lokalnih samouprava.

Projektom digitalizacije omogućeno je pokretanje 10 procedura od jednokratne pomoći za rođenje deteta i nagrade studentima, zahteva i dozvola vezanih za iznajmljivanje i rad na javnim gradskim površinama, uverenja o lokaciji i o starosti objekta, kao i o prosečnim primanjima po članu domaćinstva i zahteva za izlazak inspekcije.

Regionalna direktorka prodaje aplikacijskih rešenja u Cloud-u za javni sektor korporacije Oracle Jovana Vidaković rekla je da će svi građani imati priliku da iskoriste prednosti modernizovane i efikasne opštinske uprave.

„Rešenje iskuljučuje proces stajanja u redovima, a posao je samim tim olakšan i zaposlenima u opštinskoj upravi“, navela je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar