Direktor Arene sport:Konkurencija u pravu-nismo ravnopravni

BEOGRAD – Direktor Arene sport Nebojša Žugić rekao je danas da je njihova konkurencija u pravu kada se poziva na neravnopravan položaj, ali da su oni ti koji su povlašćeni.

„Naša konkurencija se poziva na neravnopravan položaj na tržištu. Oni su u pravu, ali oni su ti koji su u privilegovanom položaju, jer je to firma koja je registrovana u Luksemburgu i u Srbiji ne plaća ništa od dažbina“, rekao je Žugić za Tv Prva.

Čisto da kažemo o kojim brojkama se tu radi i koji su parametri u pitanju, dodaje Žugić.

„Arena Ćannels Group je u poslednje četiri godine više od pet miliona evra uplatila u budžet po raznim osnovama, ukupan iznos je 669.747.365,44 dinara, dakle ono što smo mi platili. Ovde nisu uračunate naknade udruženjima koja štite autorska prava, odnosno prava izvođača. Na to dodajemo cifru od nekih 800.000 evra koliko smo mi uplatili i njima“, naveo je on.

Sada cela situacija, dodaje Žugić, pokušava da se preokrene, odnosno stalno se navodi to kako iza njih stoji država odnosno Telekom pa indirektno i država.

To jeste tačno, kaže Žugić, ali ističe da oni na tržištu posluju kao i svaki drugi subjekt.

„Mi učestvujemo na međunarodnim tenderima za dobijanje tih televizijskih prava, tako je bilo sa NBA ligom, Ligom šampiona…Trka je jednaka, a jedino gde nije bio jednak položaj jeste tender za dobijanje prava na prenose Bundeslige, gde smo mi godinu dana bili u nekim pregovorima, pripremama, da bi, ođednom, na neki volšeban način, nama samo bilo saopšteno da nismo dobili prava. Mi nismo čak dobili ni priliku da podnesemo zvaničnu ponudu“, rekao je Žugić.

Kako kaže, Arena je pisala i ligi i nemačkoj ambasadi i Evropskoj komisiji, ali su se „svi pravili nevešti“.

„Sami ljudi koji su mi saopštili da nemamo prava, njima je bilo toliko neprijatno i glupo su se osećali kada su mi izgovarali te reči, jer ni oni sami nisu verovali u to što su mi rekli. Da se slučajno desila obrnuta situacija, to bi bio skandal, da smo mi na takav način dobili bilo koja prava, kad se od svega regularnog što mi radimo pravi neka drama i slika koja uopšte nema veze s istinom“, naveo je Žugić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.