U trendu

Direktor kompanije CarGo: Taksisti prvo da plate porez

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić rekao je danas da taksisti mogu da prete novim štrajkom tek kada plate porez državi, saopštila je ta kompanija.

On je za TV Prva, povodom najave taksista da će ponovo blokirati centralne ulice Beograda, rekao da „taksisti organizuju štrajk da bi izvršili pritisak na vlast“.

„Ostaje nedoumica kako taksisti imaju smelosti da se oglašavaju, a jedni su od najvećih poreskih dužnika u gradu“, rekao je Guberinić.

Istakao je da se „odredjene taksi i lobi grupe iživljavaju nad gradjanima i da im ne odgovara da se pojavi konkurencija na tržištu“.

On je rekao da CarGo „saradjuje sa prevoznicima koji nisu licencirani, jer licence ne postoje i da oni nisu taksisti“.

Dodao je da CarGo „sigurno nikada neće tražiti od gradjana da izadju na ulice, već će odgovoriti samo boljom uslugom i inovacijama“.

Govoreći o tome kako CarGo sada posluje, Guberinić je kazao da ta kompanija posluje kao i do sada i da tim advokata radi na prilagodjavanju novim propisima.

On je podsetio da su prošle nedelje „sklopili sporazum sa švajcarskim udruženjem čime su proširili poslovanje u Cirih“ i istakao da je „jedna uredjena zemlja kao što je Švajcarska prihvatila ovakav način poslovanja, dok se u Srbiji neko buni na rad srpske firme“.

On je rekao da je CarGo podneo Inicijativu Ustavnom sudu da ocene ustavnost spornog Zakona o prevozu putnika i da očekuje da će taj sud doneti meru koja bi trenutno zaustavila izvršavanje tog zakona.

CarGo, prema njegovim rečima, ima izmedju 300 i 400 vozača na ulicama Beograda, ali da će videti kako će se dalje razvijati stvari jer interesovanje raste svakodnevno. 

Vlado Bulatović i Predrag Jovanović iz Strukovnog udruženje Taxi preduzetnika Srbije (SITAB) su rekli da očekuju od države da reaguje i da će u suprotnom biti održan štrajk taksista na ulicama Beograda.

Jovanović je rekao da najavljuju protest jer im „smeta CarGo kompanija koja ne angažuje taksiste i koja posluje po nižoj ceni usluge prevoza“.

Dodao je da Mašinski fakultet formira cenu taksi prevoza i da nije u redu da „sada dodje neko i kaže da cena može da bude niža“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar