U trendu

Direktor Pošte Srbije predstavio projekat eNotar

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević predstavio je danas na petom godišnjem Savetovanju javnih beležnika na Kopaoniku projekat eNotar na čijem razvoju to preduzeće radi. 

Djordjević je, kako je navedeno u saopštenju Pošte Srbije, rekao da je eNotar informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije.

„Taj informacioni sistem će u prvoj fazi obuhvatiti digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke gradje, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i gradjana“, rekao je Djordjević.

Savetovanje javnih beležnika se održava radi razmene iskustava i analize i rešavanja spornih pitanja u javnobeležničkoj praksi.

Djordjević je rekao da se rad Pošte Srbije intenzivno unapredjuje na svim poljima, kao i da „to preduzeće inovativno ide napred sa željom da iskoristi sve što digitalizacija pruža“.

O razvoju i realizaciji eNotara u ime Pošte Srbije govorila je i direktorka Funkcije informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Pošte Srbije Milica Spasić.

Taj značajan projekat sprovodi se, kako je navedeno, u saradnji sa Ministarstvom pravde i Javnobeležničkom komorom Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.