U trendu

Direktor Unije poslodavaca Srbije: Predložiću da država pomogne i ove godine sa tri minimalca

Direktor Unije poslodavaca Srbije (UPS) Srdjan Drobnjaković rekao je danas da će na sednici Predsedništva tog udruženja predložiti da država ove godine pomogne malim i srednjim preduzećima sa tri minimalne zarade za zaposlene i novim odlaganjem poreza i doprinosa za šest meseci.

On je za Betu rekao da će, zbog teške finansijske situacije koja je posledica ograničenog kretanja usled pandemije bolesti kovid-19, biti ugaženo dosta firmi do deset zaposlenih, ili će mnoge preći u sivu zonu poslovanja.

„Mnogo malih i srednjih preduzeća će morati da stavi ključ u bravu ili da počne da posluje nelegalno jer nema odakle da plati dažbine. Mislim da će država uvideti tu moguću štetu i naći načina da još jednom pomogne privredi“, rekao je Drobnjaković.

Dodao je da su stari ugovori sa poslovnim partnerima završeni ili se završavaju, a da se teško ugovaraju novi poslovni aranžmani.

Drobnjaković je rekao i da je Unija pokrenula inicijativu da se prilikom dodele državne pomoći privredi sa hotelima izjednače hosteli i etno kuće kao i poslastičari sa drugim ugostiteljskim objektima.

On je rekao i da „na sva vrata“ najavljeni krediti iz Fonda za razvoj ne idu kako se očekivalo jer su zahtevi mnogih vlasnika ugostiteljskih objekata odbijeni, a jednom broju njih još od aprila nije stigao odgovor.

Drobnjaković je rekao i da je Unija poslodavaca pokrenula inicijativu da se smanji zakup plovnih objekata koji su u državnom vlasništvu, a zakupljuju ih ugostitelji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.