U trendu

Đedović i Bajatović razgovarali o izgradnji gasnih interkonekcija sa susednim zemljama

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je sa generalnim direktorom Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem o toku radova na izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, gasovodu Niš-Batajnica i gasnoj interkonekciji sa Severnom Makedonijom, saopšteno je danas.

Đedović je rekla da je dosad preduzet niz važnih koraka kako bi izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom tekla kako je planirano i istakla da je to projekat od posebnog značaja za Srbiju.

„S obzirom da je interkonekcija Srbija-Bugarska od strateške važnosti za energetsku bezbednost naše države, jer ćemo njenom izgradnjom diversifikovati snabdevanje gasom, važno je da se poštuju dati okviri i rokovi, kako bi radovi bili završeni pre početka naredne grejne sezone“, naglasila je Đedović.

Generalni direktor preduzeća „Srbijagas“, Dušan Bajatović, obavestio je ministarku da je planiran obilazak radova na bugarskoj strani gasovoda „kako bismo se uverili da dinamika radova u toj zemlji prati predviđene rokove“.

Na sastanku je razmatrana i realizacija projekta izgradnje gasovoda Niš-Batajnica, jer on predstavlja narednu fazu gasne interkonekcije sa Bugarskom, a razgovarali su i o narednim fazama projekta interkonekcije sa Severnom Makedonijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar