U trendu

Đedović i v.d. direktora Transnafte o izgradnji naftovoda Srbija – Mađarska

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović i v.d. direktora „Transnafte“ Bogdan Kuzmanović su danas razgovarali o pripremi izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, saopštilo je Ministarstvo.

„Ubrzo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju o izgradnji naftovoda sa Mađarskom, formirana je posebna Radna grupa za ovaj projekat čime smo praktično krenuli u njegovu realizaciju. Cilj nam je da izgradnjom ovog naftovoda dobijemo još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom“, rekla je Đedović.Razgovor s predstavnicima „Transnafte“ koja će biti investitor u tom projektu, bio je i o narednim koracima izrade planske i tehničke dokumentacije za taj naftovod i o drugim projektima važnim za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Ministarka je podsetila da je izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska jedan od prioritetnih projekata u Polaznim osnovama plana razvoja energetske infrastrukture i mera energetske efikasnosti za period do 2028. sa projekcijama do 2030. godine, kojeg je usvojila Vlada Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar