U trendu

Đedovićeva uputila zahtev energetskim preduzećima da dostave izveštaje

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uputila je zahtev direktorima energetskih preduzeća za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, u kojem ih podseća na njihove zakonske obaveze u cilju nesmetanog funkcionisanja energetskog sistema i obezbeđenja sigurnog snabdevanja građana i privrede električnom energijom.

Ministarstvo rudarstva i energetike očekuje da direktori energetskih preduzeća, u što kraćem roku, dostave detaljan izveštaj o tome šta je preduzeto i šta će biti preduzeto u narednom periodu, navela je Đedovićeva.

Ona je uputila taj zahtev preduzećima, kako je rekla, imajući u vidu globalnu energetsku krizu, tekuću grejnu sezonu, niske spoljašnje temperature i snežne padavine.

„Podsećam da je neophodno blagovremeno planiranje svih procesa potrebnih za održavanje proizvodnih kapaciteta, obezbeđenja potrebnih bilansnih količina energije i energenata, kao i bezbednih uslova rada. S tim u vezi, potrebno je sprovesti sve neophodne aktivnosti u cilju održavanja proizvodnih kapaciteta u ispravnom stanju i obezbeđenja njihove stalne pogonske spremnosti i bezbednog korišćenja ,u skladu sa propisima, kao i proveru bezbednosnih i sigurnosnih uslova rada svih zaposlenih“, objavila je Đedovićeva na instagramu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.