Djordjević: Očekujem registraciju oko 50 agencija za zapošljavanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da je procena da će se registrovati oko 50 agencija za zapošljavanje i poručio im da dozvolu zatraže na vreme, umesto što čekaju poslednji rok.

„Ranije je bilo oko 220 agencija, naša procena je da ih sada neće biti više od 50“, rekao je Djordjević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, odgovarajući na pitanje novinara kakvi su efekti Zakona o agencijskom zapošljavanju posle stupanja na snagu.

Taj zakon je stupio na snagu 1. marta ove godine i izjednačava prava iz rada stalno zaposlenih radnika (na visinu zarade, odmor, bolovanje, ishranu…) i radnika na povremenim i privremenim poslovima koji su angažovani preko agencija za zapošljavanje.

„Zakon nije možda perfektan, ali je ideja da se zaštite prava radnika i unapredjivaćemo ga. Znam firmu koja je 90 odsto radnika angažovala preko agencije na odredjeno vreme, a posle stupanja zakona na snagu zaposlila ih je u stalni radni odnos“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.