U trendu

Djordjević: Posvetiti više pažnje italijanskim investitorima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević danas je izjavio da je potrebno posvetiti više pažnje italijanskim investitorima u cilju unapredjenja odnosa dve zemlje i zajedničkih interesa.

On je na radnom doručku sa ambasadorom Italije u Beogradu Karlom Lo Kašom i predsednikom Komore italijansko-srpskih privrednika Djordjom Markedjanijem ocenio da bilateralnu saradnju Srbije i Italije odlikuju tradicionalno bliski odnosi i da Srbija ima pozitivnu poslovnu klimu za širenje poslovanja stranih investitora.

„Srbija je otvorena za sve sugestije kako bi unapredila uslove života i rada njenih gradjana. Želimo da sve donete odluke budu u skladu sa potrebama poslodavaca kao i radnika, jer to je jedini način da naša zemlja ima pozitivno poslovanje“, rekao je Djordjević.

On je zahvalio ambasadoru Lo Kašu i italijanskim investitorima koji su prepoznali potencijal Srbije i investirali u nju „kada to niko nije želeo“, a kao primer dobrog poslovanja je naveo Banku Intezu, jednu od vodećih banaka u evrozoni koja uspešno posluje u Srbiji dugi niz godina.

Ambasador Lo Kašo je ocenio da je Srbija zemlja velikog potencijala za razvoj saradnje sa Italijom.

„Italija je danas jedan od vodećih trgovinskih partnera i najveći strani investitor u Srbiji zahvaljujući intenzivnoj bilateralnoj saradnji, koja se postepeno proširila i na druge oblasti. Naše strateško partnerstvo podrazumeva i da podržavamo i pratimo Srbiju na njenom evropskom putu“, rekao je Lo Kaš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.