U trendu

Djordjević sa predstavnicima sindikata Republičkog geodetskog zavoda

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević sastao se danas predstavnicima sindikata Republičkog geodetskog zavoda sa kojima je razmatrao delove Sporazuma, koji je potpisala Vlada Srbije i Republički geodetski zavod.

„Sporazum koji je Vlada Srbije potpisala sa Republičkom geodetskim zavodom mora da se sprovede“, rekao je ministar i zatražio da mu predstavnici sindikata dostave stavke koje nisu ispoštovane u Sporazumu.

Ministar je ranije danas na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta izjavio da taj sporazum mora da se sprovede i da „radnici RGZ-a, koliko je razumeo, imaju primedbe samo na neke delove sporazuma i na to što se ne sprovodi“.

„Očekujem da danas kroz konstruktivni dijalog sa radnicima RGZ nadjemo konstruktivno rešenje i da tu instituciju vrlo brzo stavimo u funkciju kako gradjani ne bi trpeli“, rekao je Djordjević.

Dodao je da je medju najbitnijim zadacima da se sprovede reorganizacija u RGZ koja se realizuje uz podršku Svetske banke.

Radnici RGZ su štrajkovali krajem prošle godine i u januaru ove godine, nezadovoljni visinom primanja i organizacijom posla, a sredinom februara potpisali su sporazum o rešavanju tih problema, ali je protest nastavljen jer se sporazum, kako tvrde, ne sprovodi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar