U trendu

Djordjević: Veće plate za zaposlene u Pošti i realizacija razvojnih planova

Rukovodstvo Pošte Srbije danas je razgovaralo sa predstavnicima sindikata o temama od značaja za materijalni položaj zaposlenih i poslovanje preduzeća, posebno o povećanju zarada, razvojnim projektima i digitalizaciju poslovanja, saopštila je Pošta.

Dogovoreno je da posle završetka devetomesečnog obračuna, a na osnovu ostvarenog prihoda i studije izvodljivosti, rukovodstvo predloži finansijski plan za 2022. godinu koji će predvideti i rast zarada zaposlenih.

U ovom trenutku izvesno je da bi povećanje plata u Pošti Srbije trebalo da se kreće u okvirima povećanja neto novčane mase za zarade od najmanje 9,7 procenata koje je Vlada Srbije predvidela, navodi se u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević istakao je da rukovodstvo preduzeća kontinuirano radi na ostvarenju glavnog cilja, koji su zacrtali na početku svog mandata, da Pošta bude najbolja kompanija u Srbiji, te da rezultati, koje su postigli u proteklih sedam meseci, govore da idu u dobrom pravcu.
 
„Već do kraja godine stići će nova dostavna vozila i nove uniforme za zaposlene, a planirano povećanje zarada doprineće poboljšanju materijalnog položaja naših zaposlenih. Takodje, intenzivno radimo na realizaciji strateških planova, pa nas očekuju i digitalizacija poštanskih usluga i servisa, kao i reorganizacija poslovanja u cilju razvoja Pošte Srbije, poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i podizanja kvaliteta usluge za gradjane i privredu Srbije“, izjavio je Djordjević.

Današnjem sastanku sa rukovodstvom Pošte Srbije prisustvovali su predstavnici Sindikata PTT Srbije, Samostalnog sindikata poštanskih radnika i Sindikata Solidarnost Pošte Srbije.

Sledeći sastanak dogovoren je nakon usvajanja devetomesečnog izveštaja, a pre donošenja plana poslovanja za 2022. godinu, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.