U trendu

Do kraja godine 11 srednjih škola dobija multidisciplinarni prostor za učenje

BEOGRAD – Na konkursu za srednje škole koji je u decembru raspisala Grupa za obrazovanje izabrano je 11 srednjih škola u Srbiji koje će do kraja godine dobiti multidisciplinarne učionice.

Na konkurs Grupe za obrazovanje, koju čine Nordeus fondacija, Dostignuća mladih u Srbiji, Centar za promociju nauke i Inicijativa Digitalna Srbija prijavilo se 60 srednjih škola svih profila iz cele Srbije, a 11 škola koje su pokazale najveći kapacitet i potencijal za inovativni rad sa svojim đacima i veliku želju da ga usavrše u skladu sa privredom i naukom 21. veka, dobiće svoje „mejkers labove“ tokom ove godine, navodi se u saopštenju inicijative Digitalna Srbija.

„Mejkers labovi“ će omogućiti, kako kažu, edukaciju i podršku nastavnicima, izvođenje vannastavnih programa u skladu sa interesovanjima i potrebama učenika, kao i povezivanje sa stručnjacima iz privrede, nauke, kulture i drugih relevantnih oblasti društva.

“Želimo da pokažemo koliko možemo zajedno da postignemo za obrazovanje dece u Srbiji, a onda i da inspirišemo druge da nam se pridruže jer smo sigurni da svako može na neki način da doprinese – deleći znanje, vreme ili bilo koji drugi resurs“, rekao je direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije Miloš Đuričanin.

Srednje škole koje će dobiti nove učionice su: Tehnička škola u Knjaževcu, Šesta beogradska gimnazija, Prva beogradska gimnazija, Osnovna i srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, Prva kragujevačka gimnazija, Tehnička škola u Mladenovcu, Poljoprivredno- hemijska škola ,“Dr Đorđe Radić“ u Kraljevu, Gimnazija u Vrnjačkoj Banji, Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ u Nišu i Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ u Šapcu.

Krajem prošle godine, navodi se u saopštenju, prve „mejkers labove“ u Srbiji dobile su Medicinska škola u Čačku, Školski centar “Nikola Tesla” u Vršcu, Zaječarska gimnazija i Tehnička škola “Rade Metalac” u Leskovcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.