Dobra saradnja Srbije i Turske u oblasti saobraćaja

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović primila je danas ambasadora Turske u Srbiji Tanžua Bilgiča u oproštajnu posetu i zahvalila mu na doprinosu koji je dao uspešnoj saradnji dveju zemalja u prethodnom periodu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

”Zajedno smo otpočeli mnogo važnih projekata, kao što su izgradnja auto-puta Sremska Rača – Kuzmin i rekonstrukcija puta koji povezuje Novi Pazar i Tutin. Hvala vam na dobroj saradnji i velikom ličnom doprinosu uspešnoj realizaciji zajedničkih projekata. Očekujem da ćemo nastaviti dobru saradnju dve zemlje i u resoru rudarstva i energetike, kao što smo imali u resoru saobraćaja. Srbija je otvorena za nove investicije u ovom sektoru, na čemu radimo i kroz nove zakone koje pripremamo i novi plan investicija”, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Bilgič zahvalio je potpredsednici Vlade na svemu što je, uz njen veliki doprinos, urađeno u zajedničkim projektima dveju zemalja u prethodnom periodu, posebno u oblasti infrastrukture i saobraćaja, i poželeo joj uspeh i u novom resoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.