U trendu

Dobra vest: Predloženo ukidanje rominga za države zapadnog Balkana

Jedna od mera koja je predložena u dokumentu koji je upućen Evropskoj komisiji je i ukidanje rominga za korisnike usluga mobilne telefonije iz zemalja zapadnog Balkana u državama članicama EU, prenose mediji u regionu.

Kako je je istaknuto u dokumentu koji je Reuters dobio na uvid, dvanaest država EU želi da šest zemalja zapadnog Balkana prisustvuje sastancima na kojima se određuje politika Unije i pre nego što postanu članice evropskog bloka.

Od strane Austrije, Estonije, Mađarske, Češke, Italije, Litvanije, Irske, Letonije, Malte, Poljske, Slovenije i Slovačke predloženo je da se održavaju godišnji sastanci sa liderima BiH, Albanije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Predlog u 12 tačaka, predat je Evropskoj komisiji krajem januara. Države EU navode da ministri vlada sa Balkana treba da učestvuju u najvažnijim sastancima EU kada je reč o životnoj sredini, zdravlju, saobraćaju i spoljnoj politici.

U predlogu se ističe da takve mere ne koštaju ništa, i da bi imale veliki politički uticaj.

1 komentar
  1. bambi

    Pa da, prvo se napravi lopovska tvorevina, pa se jedan krug ljudi obogati, pa onda kao ukidamo jer to nije ok, a u stvari ovi koji se obogatili eliminisu konkurenciju, pa onda isti ti bogati koriste druge lopovske tvorevine jednog drustva te povecavaju svoj kapital jos vise. Eto, to je liberalni kapitalizam. A nama pisu ovakve gluposti da se zabavljamo i mislimo da zivivimo u jednom uredjenom drustvu. Isto to se desava kod nas i bice sve vise i vise.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike