U trendu

Dogovor o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i CG

BEOGRAD – Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić i predsednik odbora direktora „Elektroprivrede Crne Gore“ Milutin Đukanović razgovarali su danas u Beogradu o saradnji elektroprivrednih sistema Srbije i Crne Gore, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sastanku, koji je usledio posle jučerašnjeg susreta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa predsednikom odbora direktora „Elektroprivrede Crne Gore“ razmatrani su konkretni načini na koji će se dogovorena saradnja elektroprivrednih sistema realizovati.

Težište saradnje biće na kvalitetnom, bezbednom i ekološki održivom snabdevanju električnom energijom Srbije i Crne Gore, na strategiji dekarbonizacije i razvijanju postrojenja za proizvodnju električne energije korišćenjem obnovljivih izvora energije sunca, vode i vetra.

Takođe je dogovoreno formiranje zajedničkog tela koje će koordinirati dalje zajedničke aktivnosti, kroz rad tematski formiranih radnih grupa koje će se baviti konkretnim zadacima i projektima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.