Dokapitalizacija Er Srbije pitanje nacionalnog dostojanstva

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je dokapitalizacija avio kompanije „Er Srbija“ bila pitanje nacionalnog interesa i dostojanstva, da se, kaže, u najtežim vremenima za avio saobraćaj podrži to preduzeće.

Momirović je istakao da na godišnjem nivo „Er Srbija“ državi donosi mnogo novca, zaslužna je za dolazak velikog broja stranih turista u našu zemlju, kao i za dolazak Vansija na beogradski aerodrom

„Er Srbija je donela mnogo novca državi i pitanje je nacionalnog dostojanstva da u ovim vremenima koji su najteži za avio saobraćaj mi njih podržimo i dokapitalizujemo“, rekao je Momirović.

Istakao je da nakon dokapitalizacije očekuje da će Er Srbija nastaviti da donosi benefite građanima i srpskoj privredi, ali i da će u ovim teškim okolnostima uspeti da se raširi i pokrije segment tržišta koje će druge kompanije napustiti.

„Očekujem da će za godinu ili dve biti jedna od vodećih kompanija, ne samo u regionu nego i šire“, naglasio je Momirović.

Poručio je i da nijedna ozbiljna država nije tokom pandemije ostavila svoje nacionalne avio prevoznike „na cedilu“, te da, ističe, to nije učinila ni Srbija.

Momirović je podsetio i da je Er Srbija odigrala bitnu ulogu tokom pandemije virusa krona kada je dovezla naše građane sa različitih svetskih destinacija, kao i medicinsku opremu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.