U trendu

DRI opet pozitivno ocenio završni račun budžeta Vojvodine

NOVI SAD – Četvrtu godinu zaredom Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje nakon revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja Završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu, navedeno je u informaciji koja je danas usvojena na sednici Pokrajinske vlade.

Kako je saopšteno, ovo je četvrta godina zaredom da DRI daje pozitivnu ocenu završnog računa Pokrajine.

Pokrajinska vlada uputila je Skupštini Vojvodine Izveštaj o izvršenju budžeta na razmatranje i usvajanje.

Prošlogodišnji pokrajinski budžet ostvaren je za 1,4 milijarde više od projektovanog što je potvrda, ocenjeno je, visokog stepena odgovornosti i objektivnosti prilikom planiranja.

U 2021. ostvaren je rast od 10,9 posto ustupljenih prihoda, a rashodi i izdaci su izvršeni sa preko 90 odsto planiranog.

„Među javnim politikama za koje su predviđena sredstva, a nisu izvršena tokom 2021. godine, uglavnom su značajniji kapitalni projekti koji se po svojoj prirodi realizuju u dužem periodu od jedne budžetske godine“, navela je Pokrajinska vlada.

Javni dug Vojvodine na kraju 2021. godine iznosi 5,25 milijardi dinara što je 7,59 odsto prihoda te je na najnižem nivou od 2016. godine.

„Ostvareni rezultat po završnom računu za 2021. godinu jeste suficit od gotovo 4,9 milijardi dinara, a planiran je budžetski deficit od 3,7 milijardi dinara“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar