U trendu

DRI u oceni svrsishodnosti, od hitne pomoći do biciklizma

BEOGRAD – Državna revizorska institucija danas je započela revizije svrsishodnosti poslovanja po 14 važnih društvenih tema – od stipendiranja studenata iz državnog budžeta, preko prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja u školama do upravljanja opasnim otpadom i biciklističkih staza.

Kako je objavljeno na internet stranici DRI, teme revizija svrsishodnosti su i informacioni sistem u pravosuđu, Upravljanje incidentima u IKT sistemima od posebnog značaja, uticaj regionalnog razvoja na demografska kretanja, te efikasnost korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta.

Revizori će proveravati uticaj pripreme odluke o budžetu gradova i opština na efikasno korišćenje tog novca, efikasnost naplate pruženih usluga hitne medicinske pomoći, kao i raspodelu i korišćenje namenskih transfera u socijalnoj zaštiti.

Baviće se i efikasnošću uspostavljanja interne finasijske kontrole u javnim preduzećima i firmama koje obavljaju delatnost od opšteg interesa, upravljanjem biomasom kao obnovljivim izvorom energije i upravljanjem industrijskim otpadnim vodama.

Revizije svrsishodnosti biće rađene kroz podatke više ministarstava, opština, škola, agencija, bolnica, sekretarijata i državnih preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.