U trendu

Drobnjak: Autoput do Pakovraće gotov za desetak dana

ČAČAK – Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak obišao je danas radove na izgradnji autoputa „Miloš Veliki“ od Preljine do Pakovraće i nakon sastanka sa kineskim izvođačem radova izjavio da će ta deonica biti završen u narednih desetak dana.

Drobnjak je rekao da je sve spremno da se taj deo autoputa u dužini od 11,5 kilometara otvori za desetak dana.

„Za desetak dana će biti pušten saobraćaj, čak i pre. Ima još dosta posla, ali ćemo stići to da završimo. Danas je Bogojavljenje, 19. januara i za deset dana završavamo“ rekao je Drobnjak.

Dodao je da su Putevi Srbije dosta toga uradili u prethodnoj godini.

„U 2021. godini uradili smo 547 kilometara loaklnih puteva i 682 kilometra državnih puteva. Više od 1.200 kilometara“, naveo je Drobnjak.

Na autoput „Miloš Veliki“ danas će do 14 sati biti obustavljen saobraćaj od Takova do Preljine u smerku ka Beogradu, zbog radova na uklanjanju privremenih naplatnih rampi.

„Danas vršimo struganje habajućeg sloja na ulaznom kraku od naplatne rampe u Preljini u smeru ka Beogradu. Vršimo izradu asfalta habajućeg sloja, obeležavamo horizontalnu signalizaciju i postavljamo sigurnosne ograde na ulaznom kraku uz sam autoput“, rekao je rukovodilac radova Dejan Gordić.

Uklonjena je privremena naplatna stanica koja je bila postavljena radi rasterećena stalne naplatne stanice u Preljini, dodao je Gordić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar