U trendu

Drobnjak: Izvođači obavezni da saniraju oštećene puteve

BEOGRAD – Lokalni putevi koji su oštećeni izgradnjom auto-puta Preljina-Požega biće sanirani do marta ili aprila sledeće godine, izjavio je v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

On je gostujući na TV Prva pojasnio da se od izvođača traži da saniraju puteve koje oštete tokom izgradnje i naveo da je sanacija deo ugovora sa njima, pa ukoliko je ne ispoštuju, to im se skida od ugovora.

Odgovarajući na pitanje da li će biti ispoštovan rok po kome asfaltiranje deonice od Preljine do Pakovraće treba da počne 15. avgusta, rekao je da je ovaj rok malo pomeren i da će asfaltiranje početi nedelju-dve kasnije, odnosno krajem avgusta.

Drobnjak je najavio da se radi povećanja bezbednosti saobraćaja, radi na projektu uvođenja naplate putarine za kamione teže od 12,5 tona na magistralnim putevima, kako bi se oni usmerili na auto-puteve.

„U sklopu tog projekta bismo putem video-nadzora pratili teške kamione, naplaćivali im putarinu i usmeravali ih sa magistralnih puteva, kao što je recimo Ibarska magistrala“, rekao je Drobnjak.

Naveo je i da se planira ugradnja kamera za povezivanje Puteva Srbije sa policijom, kojima bi se pratilo preticanje preko pune linije, pa bi policija u istom trenutku imala informaciju o ovakvom preticanju i mogla da kazni vozače koji pretiču preko pune linije

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.