U trendu

Drugi samit „DigitalOn“ 26. novembra u Podgorici

BEOGRAD – Drugi digitalni samit „DigitalOn“ biće održan 26. novembra u Podgorici pod sloganom „Digitalna transformacija – poslovna šansa Crne Gore“, najavila je Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM).

Samit organizuje Odbor za digitalnu transformaciju Asocijacije menadžera Crne Gore, navedeno je u saopštenju.

Asocijacija ističe da digitalnu transformaciju doživljava prvenstveno kao veliku poslovno – razvojnu šansu Crne Gore, zbog čega drugi crnogorski samit „DigitalOn“ i nosi naziv „Digitalna transformacija – poslovna šansa Crne Gore“.

Na prvom crnogorskom digitalnom samitu „DigitalOn“ pod nazivom „Lideri liderima“ bilo je više od 150 učesnika, uz zapaženo učešće predstavnika vlade, privrede kao i gostiju iz inostranstva.

Asocijacija menadžera Crne Gore je u svom radu značajan fokus stavila na proces digitalne transformacije kroz formiranje i rad Odbora za digitalnu transformaciju, koji okuplja eminentna imena iz te oblasti, a kojim predsedava Vladan Tabaš.

„U želji da skrenemo pažnju široj javnosti na sve prednosti i šanse koje donosi digitalna transformacija, na samitu će iskustva podeliti institucije i kompanije koje su napravile konkretne rezultate u ovom domenu“, navodi AMM.

Sastavni deo događaja predstavljaće i paneli na kojima će, pored ministrki javne uprave i nauke Suzane Pribilović i Sanje Damjanović, učestvovati i predstavnici iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva prosvete, kao i privatnog sektora“, navodi AMM.

Učestvovaće i programska direktorka – startap ekosistema u Digitalnoj Srbiji Zoja Kukić.

Podršku samitu, koji će biti održan u hotelu „Hilton“, dali su Ministarstvo javne uprave, Ministarstvo nauke, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Privredna komora Crne Gore, Uprava za kadrove, Američka privredna komora i Savet stranih investitora u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.