Državna lutrija izvozi u MAK svoje informatičko rešenje

SKOPLJE/BEOGARD – Državna lutrija Srbije (DLS) potpisala je ugovor prema kojem će na makedonsko tržište plasirati svoj lutrijsko-informacioni sistem za operativno priređivanje klasičnih igara na sreću – Avalon – što će doprineti modernizovanju poslovanja Državne lutrije Makedonije.

Time Državna lutrija Srbije nastavlja sa implementacijom svog informatičko-poslovnog rešenja na inostranim tržištima, ali i sa uspešnim poslovanjem, posle rasta prometa od 26 odsto u 2017. godini, navodi se u saopštenju DLS-a.

Ovaj softver će Državnoj lutriji Makedonije u narednom periodu omogućiti modernizovanje poslovanja, uz garanciju sigurnosti koju pruža ovaj svetski sertifikovan proizvod, dodaje se u saopštenju.

„Ponosni smo što imamo drugo inostrano tržište na koje plasiramo svoj proizvod, a iskustvo u razvoju sistema, lokalnoj implementaciji i uvođenje Avalon-a u Lutriju Republike Srpske, jake su reference koje su nam omogućile da nastavimo sa širenjem poslovanja u tom smeru“, naglasila je Simonida Kažić, v.d. generalni direktor DLS posle potpisivanja ugovora u Skoplju.

Izrazila je uverenje da će uspešna implementacija u Makedoniji, uz novitete „u sistemu na kojima vredno radi naš tim, biti dovoljan razlog za razmatranje našeg rešenja i za druga svetska tržišta“.

Pored tehničkih priprema za novu implementaciju, tim DLS priprema i nastup na najvećem sajmu industrije igara na sreću, proizvođača opreme i softvera u Južnoj Africi.

Već su najavljeni i susreti sa predstavnicima industrije iz tog regiona, koji će imati priliku da iz prve ruke dobiju kompletnu sliku o prednostima Avalon rešenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.