U trendu

Državna pomoć za Hansgrohe 16,9 miliona evra

VALJEVO – Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP) odobrila je državnu pomoć u vidi dodele besplatnog zemljišta od 13 hektara u Valjevu kompaniji Hansgrohe zbog realizacije investicije.

U dokumentu objavljenom na internet stranici KKDP navedeno je da se državno zemljište daje kao podrška izgradnji pogona za proizvodnju i montažu slavina, delova slavina i sanitarnih proizvoda.

Investitor je beogradski Hansgrohe koji je deo Hansgrohe grupacije iz Nemačke čija ukupna prodaja je u 2020. godini bila preko milijardu evra, a zapošljavala je 4,7 hiljada radnika.

Hansgrohe državnu pomoć dobija da bi podigao fabriku od 25.000 kvadratnih metara, hiljadu radnika zaposlio na neodređeno vreme, a za šta je planirano ulaganje od 85 miliona evra.

Državno zemljište od 13 hektara i sedam ari koje se daje kao podrška investiciji procenjeno je na 1,47 miliona evra.

KKDP je kao dozvoljenu i usklađenu krajem 2021. godine ocenila državnu pomoć od 15,5 miliona evra koju Hansgrohe dobija za istu investiciju.

Ukupna državna pomoća sada narasta na 16,9 miliona evra, a vrednost investicije uvećava se za vrednost dobijenog zemljišta pa će iznositi 86,4 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar