U trendu

Državni savet Kine objavio optimizaciju okruženja za strane investicije

Kineski državni savet nedavno je objavio saopštenje u kojem je naveo svoje smernice u vezi sa daljom optimizacijom okruženja za strane investicije i intenziviranje napora za njihovo privlačenje.

U smernicama se poziva na unapređivanje ukupne ravnoteže između domaće i međunarodne situacije i podsticanje poslovnog okruženja svetske klase koje je tržišno orijentisano, zasnovano na zakonu i internacionalizovano, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Prema tim smernicama, iznete su 24 specifične mere u šest aspekata, saopštio je Državni savet. Ti aspekti uključuju unapređivanje kvaliteta iskorišćenosti stranog kapitala, garantovanje nacionalnog tretmana stranim preduzeća, jačanje zaštite stranih investicija, unapređivanje olakšavanja investicija i poslovanja, povećanje fiskalne i poreske podrške i unapređivanje načina za promovisanje stranih investicija.

Ministarstvo trgovine trebalo bi da pojača smernice i koordinaciju sa relevantnim odeljenjima za promovisanje politike, brzo sprovede politiku i mere, stvori optimizovanje investiciono okruženje za strane investitore i efikasno poveća poverenje stranih investicija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar